Tutustu Arvo ja Lea Ylppö Säätiön vuosien varrella tukemiin tutkimuksiin!
PIPARI-tutkimus
Pitkittäisseurantatutkimuksessa on seurattu pienipainoisten riskilasten käyttäytymistä ja toimintakykyä imeväisiästä kouluikään. Vuonna 2001 käynnistetyssä tutkimuksessa on seurattu 478 lapsen (232 pikkukeskosta, 246 täysiaikaista verrokkilasta) kehitystä syntymästä kouluikään. Riskilasten kehitysseuranta on tärkeää, jotta pienten keskoslasten perheille voitaisiin antaa luotettavaa tietoa lapsen selviytymisestä varhaislapsuudessa ja kouluiässä. Tutkimus on myös yhteiskunnallisesti tärkeää: tarvitaan riittävän suuriin potilasaineistoihin ja pitkäaikaisseurantaan perustuvia tutkimuksia, jotta yhteiskunnan käytössä olevat resurssit osattaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.
Lue lisää: https://sites.utu.fi/pipari/
Juha Salmitaipaleen tutkimusryhmä
Arvo ja Lea Ylppö -säätiö on tukenut dosentti Juha Salmitaipaleen tutkimusryhmässä tehtävää tutkimusta Aalto-yliopistossa.
Seesjärvi, E., Puhakka, J., Aronen, E. T., Lipsanen, J., Mannerkoski, M., Hering, A., Zuber, S., Kliegel, M., Laine, M., & Salmi, J. (2021). Quantifying ADHD Symptoms in Open-Ended Everyday Life Contexts With a New Virtual Reality Task. Journal of Attention Disorders.
Tutustu tutkimusryhmään ja lue lisää työryhmän tutkimustuloksista.
Puuttuuko tutkimuksesi linkkilistalta? Lähetä meille vinkki!
OLETKO SAANUT RAHOITUSTA SÄÄTIÖLTÄ? Jos oma tutkimuksesi puuttuu linkkilistalta voit halutessasi antaa meille vinkin ottamalla yhteyttä säätiön asiamieheen Päivi Klemolaan.
Ajankohtaista
Virtuaalisuustodellisuuspelistä apua ADHD-lapsille
ADHD-diagnoosin saaneilla lapsilla on usein haasteita toimia suunnitellusti, määrätietoisesti ja jäsennellysti tavoitteita kohti. Virtuaalinen arviointimenetelmä EPELI auttaa saamaan kiinni sellaisia toiminnanohjauksen ongelmia, joita tähänastisilla työkaluilla ja menetelmillä ei ole havaittu. Neuropsykologi Erik Seesjärvi oli mukana EPELIn kehittäneessä työryhmässä.
D-vitamiini voi vähentää autismiriskiä maahanmuuttajanaisten lapsilla
Autismista ja sen syntymekanismista tiedetään edelleen vähän. Suomessa tehtiin kuitenkin merkittävä havainto, että maahanmuuttajaperheiden lapsilla… » Lue lisää
Hyvää Downin oireyhtymä -päivää 21.3.2023!
Kansainvälistä Downin syndrooma (Downin oireyhtymä) päivää vietetään vuosittain 21. maaliskuuta. Päivä on YK:n yleiskokouksen vahvistama… » Lue lisää